Over Ons

Wij zijn Martina Kuivenhoven, Patricia Huizing en Cora Koehorst. Drie ouders met drie zoonen van leeftijden negen, seventien en achtien die autisme hebben.

Wij zijn ouders die vrijwillig het autismecafe organizeren drie of vier keer per jaar, in het bibliotheek in IJsselstein. Iedere avond staat een thema centraal, bijvoorbeeld: werken, wonen, vrije tijd, onderwijs of hulpverlening. Wij kiezen thema’s, wij aanwezig om andere ouders te woord te staan en formuleren vragen om aan deskundigen voor te leggen. Meestal is er een (ervarings) deskundige gast die informatie geeft over het thema. De gespreksleiding van de avonden wordt verzorgd door een professionele gespreksleider.

In het kort, het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme, hun familieleden en andere belangstellenden.
In een ontspannen sfeer kun je met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Het onderlinge contact is een belangrijk onderdeel van het café.


De toegang voor het autismecafe is gratis.

Locatie is het Bibliotheek IJsselstein